Tekst redigeren, Nederlands of Engels? Dat kan!

Taal is hét communicatiemiddel. Een middel waarmee we in woorden een boodschap kunnen overbrengen. Jij hebt gekozen om je boodschap te willen vangen in een tekst. Of het nu gaat om een kookboek, blog of een wetenschappelijk tekst, je wil het zo goed mogelijk overbrengen. Je hebt het zo goed als klaar, maar hoe zorg je voor de puntjes op de i? Al helemaal als je internationaal publiek wilt bereiken en in het Engels schrijft? Het kan dan helpen om je tekst te laten nakijken door een deskundige redacteur.

Extra paar ogen

De tekst(en) hebben al een prima basis, maar je wilt achteraf geen fouten terugzien. Het is uiteraard wel menselijk om ze te maken. We zijn geen robots die geprogrammeerd zijn om foutloos te schrijven. Daarom is een extra paar ogen dat je tekst goed checkt op stijl, grammatica, spelling, kleine typfouten enzovoort heel fijn. Het helpt dat de kleine foutjes waar je je blind op staarde, eruit worden gehaald en de kwaliteit van je tekst wordt bewaakt.

Tekst aanscherpen

Redigeren is daarnaast nog veel meer dan alleen het technische gedeelte van taal. Het houdt ook in dat er op een diepere laag wordt gekeken. Loopt de informatie die je deelt goed? Kunnen er misschien teksten samengevoegd worden? Of zijn bepaalde zinnen mooier wanneer je ze omdraait of opbreekt? Kortom: redigeren behelst ook het aanscherpen van de tekst en informatie. Want teksten die lekker lopen, spreken ook sneller aan bij de lezers.

Boodschap overbrengen

Daarnaast is er nog een belangrijke factor om rekening mee te houden: hoe is de toon van je tekst? De tekst is wellicht technisch correct, maar toch komt de boodschap misschien niet goed over op de doelgroep die je wilt bereiken. Bovendien kan het zijn dat de stijl en toon minder goed aansluiten bij hoe je je tekst hebt vormgegeven. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsbrief gericht op afvallen voor jonge mensen. Wanneer de woorden zeer formeel zijn en de toon zakelijk, bereik je de doelgroep niet. Een redacteur kan helpen om de juiste stijl en woordkeus te vinden waarmee je wél de juiste boodschap kan overbrengen.

Voordelen

Je tekst laten redigeren heeft, kortom, verschillende voordelen:

  • Taalkundige nauwkeurigheid en helderheid
  • Consistentie
  • Tijdbesparing
  • Professionaliteit
  • Betere resultaten

Redigeren Engels of Nederlands

Wil jij een tekst gaan schrijven, gericht op een onderwerp op het gebied van leefstijl, welzijn en gezondheid? Het idee dat iemand je helpt met redactie is geruststellend. Graag stel ik me dan aan je voor. Mijn naam is Astrid, en bij AZ-co werk ik op allerlei manieren met taal. Daarnaast ben ik werkzaam op het gebied van gezondheid en welzijn als gediplomeerd leefstijlcoach en stresscounselor.

Ervaring

Vanuit mijn taalkundige expertise heb ik al veel redactionele projecten met succes voltooid. Hierbij kun je onder andere denken aan:

  • Boeken op het gebied van leefstijl en voeding van Marjolein Dubbers, Ralph Moorman en Juglen Zwaan
  • Artikelen op online platforms als aHealthylife en Energieke Vrouwen Academie
  • Redactie en correctie van websites, in het Engels of Nederlands

Op een duidelijke en prettige manier help ik je de puntjes op de ‘i’ te zetten. Op die manier stralen de teksten de expertise, het niveau en de stijl uit die aansluit bij jou of jouw bedrijf.

Verdere ondersteuning

Naast redigeren Engels en Nederlands, ondersteun ik ook bij vertalen en het schrijven van de content. Blogs, boeken, brochures, losse artikelen, en meer. Ook hierbij gaat het om het vangen van de juiste toon, om de boodschap en het doel van de tekst goed over te brengen. Zoek jij iemand die jouw tekst over gezondheid, voeding of welzijn kan redigeren of vertalen en inhoudelijk met je kan sparren? Neem dan contact op! Ik help je graag.

Reviews

Bij het schrijven van alle teksten en boeken heb ik de afgelopen tien jaar zeer veel redactiemedewerkers en correctoren meegemaakt, maar niets kwam ook maar in de buurt van de kwaliteit die Astrid Zwart levert. Astrid checkt de teksten niet alleen op taalgebruik en spelling, maar zelfs op inhoudelijke fouten heeft ze me attent gemaakt. Haar werk heeft mijn boek Hormoonbalans voor Vrouwen absoluut naar een hoger niveau getild. Ik wil niet meer anders.

- Ralph Moorman

‘Astrid is een professional op het gebied van stresscounseling en mindfulnesscoaching. Ze stelt de goede vragen en helpt je daardoor zelf inzichten te krijgen. Daarnaast geeft ze tips en adviezen over hoe je thuis zelf aan de slag kunt. Een fijn persoon en een goede coach/gesprekspartner!’

- Daphne

Astrid houdt van de puntjes op de i. Niet alleen als het gaat om het redigeren van teksten maar ook inhoudelijk. Ze is zeer deskundig op het gebied van voeding en gezondheid. Ze denkt pro-actief mee, werkt zelfstandig en heeft vaak aan een half woord al genoeg. Haar Engels is uitstekend. Daarbij is ze ook nog eens ontzettend aardig. Heerlijk om haar in mijn team te hebben.

- Marjolein Dubbers

GRATIS

gezondheidstips

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.