Stresscounseling

Home / Coaching


Stresscounseling

Je hebt veel balletjes hoog te houden. Werk, het gezinsleven, je kinderen en tussendoor ook nog je eigen relatie en gevoelens. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het lukt je niet om zelf het pad uit dit bos weer te vinden. Je hebt dan een kompas nodig, om je de juiste richting op te wijzen. Dat kompas kan AZ-co je bieden.

Waar komt stress vandaan?

Stress is eigenlijk een natuurlijke reactie van het lichaam op ‘gevaarlijke’ situaties. Op korte termijn zorgt het voor energie, verbeterde concentratie en een sneller reactievermogen. Zodra het stresshormoon cortisol echter te lang en te veel in je lichaam blijft rondgaan, kan het tot klachten leiden, zoals vermoeidheid, (hoofd)pijnklachten, spierpijn, hartkloppingen, concentratieproblemen en slaapproblemen. Blijf hier dus niet mee rondlopen, maar vraag gerust om hulp.

Bij welke klachten?

AZ-co biedt deze hulp in verschillende vormen. We gaan op zoek naar de wat jij nodig hebt om je stress te verlagen. Ook wanneer stress voor andere problemen zorgt, zoals depressie, nervositeit, hoofdpijn of rug- en nekklachten, kan stresscounseling helpen om hier beter mee om te leren gaan. Waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Hierbij kunnen we oefeningen en technieken zoals meditatie, mindfulness en yoga inzetten. Denk hierbij aan oefeningen in adem- en stemtraining. Zo leer je gevoelens beter te leren uiten en beter te leren communiceren, om mentaal in balans en tot rust te komen.

Stress en voeding

Stress en voeding gaan ook met elkaar samen. Problemen met voeding kunnen ontstaan door stressklachten. Wanneer je net een drukke, hectische dag op werk gehad hebt, is de kans groter dat je een snelle, ongezonde maaltijd neemt dan dat je in de keuken gaat staan. Het zal met dat voedingsschema niet lang duren voor er klachten optreden. Bij dit soort klachten kan ik je goed helpen.

Stresscounseling bij AZ-co

Stresscounseling is onderdeel van het persoonlijke coachingsprogramma van AZ-co. Hierbij kijken we op verschillende onderdelen van je leven waar de stress door ontstaat en wat je kunt doen om hier grip op te krijgen. Het is een programma dat volledig op maat is afgesteld op jouw wensen en je huidige situatie. We gaan samen op een open en ondersteunende manier aan de slag om de stress te verlagen en de rust en het plezier terug te brengen in je leven. Wil je meer weten over deze coaching of vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op!

Bekijk ook

coaching

Coaching

Reviews

Bij het schrijven van alle teksten en boeken heb ik de afgelopen tien jaar zeer veel redactiemedewerkers en correctoren meegemaakt, maar niets kwam ook maar in de buurt van de kwaliteit die Astrid Zwart levert. Astrid checkt de teksten niet alleen op taalgebruik en spelling, maar zelfs op inhoudelijke fouten heeft ze me attent gemaakt. Haar werk heeft mijn boek Hormoonbalans voor Vrouwen absoluut naar een hoger niveau getild. Ik wil niet meer anders.

- Ralph Moorman

‘Astrid is een professional op het gebied van stresscounseling en mindfulnesscoaching. Ze stelt de goede vragen en helpt je daardoor zelf inzichten te krijgen. Daarnaast geeft ze tips en adviezen over hoe je thuis zelf aan de slag kunt. Een fijn persoon en een goede coach/gesprekspartner!’

- Daphne

Astrid houdt van de puntjes op de i. Niet alleen als het gaat om het redigeren van teksten maar ook inhoudelijk. Ze is zeer deskundig op het gebied van voeding en gezondheid. Ze denkt pro-actief mee, werkt zelfstandig en heeft vaak aan een half woord al genoeg. Haar Engels is uitstekend. Daarbij is ze ook nog eens ontzettend aardig. Heerlijk om haar in mijn team te hebben.

- Marjolein Dubbers

GRATIS

gezondheidstips

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.